Vem sÀger att midsommar krÀver sill och grÀddfil? HÀr Àr veganska rÀtter som fÄr bÄde köttÀtare och vÀxtÀlskare att jubla, fira en midsommar utan kompromisser!
Kom i stÀmning medan du lagar mat med vÄr Midsommarspellista pÄ Spotify!
Vegansk skÀrgÄrdssill av aubergine
Gör sÄhÀr
Skala och hacka löken och rör ihop med crÚme fraiche och majonnÀs. Hacka dillen och blanda ner den och kaviaren i sÄsen. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. LÄt Vegansillen rinna av och vÀnd ner i sÄsen.
Ingredienser
- 1/2 rödlök
- 1/2 dl vegansk crÚme fraiche
- 1 1/2 dl Àgg-, laktos- och mjölkproteinfri majonnÀs
- 1 ask fÀrsk dill (à 20 g)
- 2 msk tÄngcaviar
- 1/2Â citron
- salt
- peppar

Vegansk gubbröra pÄ knÀcke

Gör sÄhÀr
Skala och koka potatisen och lÄt den bli kall. Ansa och strimla champinjonerna tunt. Koka upp kryddorna, salt och peppar med vattnet och vinÀgern. LÀgg ner svampen och lÄt lagen koka in. LÄt kallna. Skala och skÀr 4 av potatisarna (för 6 port) i ca 1/2 x 1/2 cm stora tÀrningar.
KrÀm: Skala och hacka löken. SkÀr grÀslök och dill fint. Mosa de sista 2 potatisarna (för 6 port). Blanda med vÀxtbaserad crÚme fraiche, rödlök, grÀslök och dill. Smaka av med salt och peppar. VÀnd ner den skurna potatisen och svampen.
Till servering: Servera gubbröran med knÀckebröd. Garnera gÀrna med dill och grÀslök.
Ingredienser
- 6Â fasta potatisar
- 200 g fÀrska champinjoner
- 2 krm malen nejlika
- 2 krm malen kanel
- 2 krm malen kryddpeppar
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 dl vatten
- 1 msk vitvinsvinÀger
KrÀm: - 3 dl vÀxtbaserad crÚme fraiche
- 1/2 finhackad rödlök
- 2 msk finskuren fÀrsk grÀslök
- 2 msk finskuren fÀrsk dill
- salt
- peppar
Till servering: - knÀckebröd
- dill och grÀslök (till garnering)
SmÄ rÄrakor med vegansk skagen
Gör sÄhÀr
Skagen: HÀll sojadryck, rapsolja, senap och citronjuice i en mixerkanna och mixa till en tjock majonnÀs, eller mixa med stavmixer. Skala och finhacka rödlöken. Hacka dillen. Blanda ner lök, dill och tÄngkaviar i majonnÀsen. Smaka av med salt och peppar.
RÄrakor: Skala och riv potatisen grovt. Pressa ur sÄ mycket vÀtska som möjligt ur potatisen, lÀgg rivet i en skÄl och blanda med salt och peppar. Stek smÄ rÄrakor i olja tills de Àr gyllene pÄ bÄda sidor.
Till servering: Servera rÄrakorna med skagenröran och gÀrna extra tÄngkaviar och finhackad rödlök.
Ingredienser
Skagen:
- 1/2 dl osötad sojadryck
- 1 dl neutral rapsolja
- 1 tsk dijonsenap
- 2 tsk fÀrskpressad citronjuice
- 1 rödlök
- 1 dl hackad dill
- 50 g tÄngcaviar
RÄrakor: - 600 g fast potatis
- 1/2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- neutral olja (till stekning)
Till servering: - tÄngcaviar
- finhackad rödlök

LĂ€mna ett svar