Vem sÀger att midsommar krÀver sill och grÀddfil? HÀr Àr veganska rÀtter som fÄr bÄde köttÀtare och vÀxtÀlskare att jubla, fira en midsommar utan kompromisser!

Kom i stÀmning medan du lagar mat med vÄr Midsommarspellista pÄ Spotify!


Vegansk skÀrgÄrdssill av aubergine

Gör sÄhÀr
Skala och hacka löken och rör ihop med crÚme fraiche och majonnÀs. Hacka dillen och blanda ner den och kaviaren i sÄsen. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. LÄt Vegansillen rinna av och vÀnd ner i sÄsen.

Ingredienser
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 dl vegansk crĂšme fraiche
  • 1 1/2 dl Àgg-, laktos- och mjölkproteinfri majonnĂ€s
  • 1 ask fĂ€rsk dill (Ă  20 g)
  • 2 msk tĂ„ngcaviar
  • 1/2 citron
  • salt
  • peppar
Bild pÄ servering av vegans skÀrgÄrdssill av aubergine.

Vegansk gubbröra pÄ knÀcke

Serveringsförslag pÄ vegansk gubbröra pÄ knÀckebröd.

Gör sÄhÀr
Skala och koka potatisen och lÄt den bli kall. Ansa och strimla champinjonerna tunt. Koka upp kryddorna, salt och peppar med vattnet och vinÀgern. LÀgg ner svampen och lÄt lagen koka in. LÄt kallna. Skala och skÀr 4 av potatisarna (för 6 port) i ca 1/2 x 1/2 cm stora tÀrningar.

KrÀm: Skala och hacka löken. SkÀr grÀslök och dill fint. Mosa de sista 2 potatisarna (för 6 port). Blanda med vÀxtbaserad crÚme fraiche, rödlök, grÀslök och dill. Smaka av med salt och peppar. VÀnd ner den skurna potatisen och svampen.

Till servering: Servera gubbröran med knÀckebröd. Garnera gÀrna med dill och grÀslök.

Ingredienser
  • 6 fasta potatisar
  • 200 g fĂ€rska champinjoner
  • 2 krm malen nejlika
  • 2 krm malen kanel
  • 2 krm malen kryddpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinĂ€ger
    KrÀm:
  • 3 dl vĂ€xtbaserad crĂšme fraiche
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 2 msk finskuren fĂ€rsk grĂ€slök
  • 2 msk finskuren fĂ€rsk dill
  • salt
  • peppar
    Till servering:
  • knĂ€ckebröd
  • dill och grĂ€slök (till garnering)

SmÄ rÄrakor med vegansk skagen

Gör sÄhÀr
Skagen:
 HÀll sojadryck, rapsolja, senap och citronjuice i en mixerkanna och mixa till en tjock majonnÀs, eller mixa med stavmixer. Skala och finhacka rödlöken. Hacka dillen. Blanda ner lök, dill och tÄngkaviar i majonnÀsen. Smaka av med salt och peppar.

RĂ„rakor: Skala och riv potatisen grovt. Pressa ur sĂ„ mycket vĂ€tska som möjligt ur potatisen, lĂ€gg rivet i en skĂ„l och blanda med salt och peppar. Stek smĂ„ rĂ„rakor i olja tills de Ă€r gyllene pĂ„ bĂ„da sidor.

Till servering: Servera rÄrakorna med skagenröran och gÀrna extra tÄngkaviar och finhackad rödlök.

Ingredienser

Skagen:

  • 1/2 dl osötad sojadryck
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk fĂ€rskpressad citronjuice
  • 1 rödlök
  • 1 dl hackad dill
  • 50 g tĂ„ngcaviar
    RÄrakor:
  • 600 g fast potatis
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • neutral olja (till stekning)
    Till servering:
  • tĂ„ngcaviar
  • finhackad rödlök
Serveringsförslag pÄ smÄ rÄrakor med vegansk skagenröra.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

You might also like