Hemmagjord snaps Àr en given favorit pÄ midsommarbordet och imponerar garanterat pÄ gÀsterna. Trots att det Àr enklare att göra Àn bÄde köttbullar och sill, kommer du fÄ massor av beröm för din husliga insats!
HÀr tipsar vi om sex smakrika och unika snapsar som du kan sÀtta igÄng med redan idag och lÄta dem dra till midsommarfesten för bÀsta resultat!

Citronsnaps đ
Ingredienser
– 70 cl vodka
– 1 citron
– 0.5 tsk socker
Gör sÄhÀr
Skala citronen med potatisskalare, försök fÄ med sÄ lite vitt som möjligt.
LÀgg ner skalen i vodkan, lÀgg i strösockret, sÀtt pÄ korken och vÀnd flaskan upp och ner nÄgra gÄnger.
StÀll i kylskÄpet över natten. VÀnd nÄgra gÄnger till och sen Àr den fÀrdig.
Det gör inget om citronskalen ligger kvar, det blir inte beskt av det.
BjörnbĂ€rssnaps med mynta đ±
Ingredienser
– 2 dl björnbĂ€r
– 1 msk torkad pepparmynta eller en stjĂ€lk fĂ€rsk
– 1,5 msk torkad grönmynta eller tvĂ„ stjĂ€lkar fĂ€rsk
– 50 cl vodka
Gör sÄhÀr
Blanda bÀr, örter och brÀnnvin i en flaska. Skaka nÄgon gÄng varje dag och lÄt den dra i tre dygn. Sila.


FlĂ€dersnaps đŒ
Ingredienser
– 5 flĂ€derblommor, fĂ€rska eller torkade
– 70 cl brĂ€nnvin special
– 1 tsk socker (valfritt)
Gör sÄhÀr
Plocka fina flÀderblommor.
LÀgg flÀderblommorna i en glasburk eller flaska.
HÀll pÄ halva flaskan brÀnnvin special sÄ att blommorna tÀcks.
LÄt detta stÄ och dra 3 dagar. VÀnd pÄ burken dÄ och dÄ.
NÀr blandningen hunnit bli gul i fÀrgen och doftar mycket av flÀdern ska du ta upp eller sila bort flÀderblommorna.
SpÀd sedan med resten av ditt brÀnnvin till önskad smak.
Rabarbersnaps đ
Ingredienser
– 6 rabarberstjĂ€lkar
– 1 bit fĂ€rsk ingefĂ€ra â stor som en vindruva
– 2 sockerbitar
– 70 cl vodka
Gör sÄhÀr
Skölj rabarbern och skÀr bort ev fula bitar. Skala inte, fÀrgen sitter nÀmligen i skalet!
Skiva rabarbern i 2 cm stora bitar och skala ingefÀrsbiten.
LÀgg allt i en burk eller en flaska med tÀtslutande lock tillsammans med sockerbitarna.
HÀll pÄ vodka sÄ det tÀcker.
LÄt stÄ i kylskÄp minst en vecka, gÀrna lÀngre. Skaka burken en gÄng per dag.
Sila bort rabarbern och filtrera spriten genom kaffefilter.
TillsÀtt mer brÀnnvin eller spÀd ut med vatten till önskad smak


Vaniljsnaps đŠ
Ingredienser
– 70 cl vodka
– 2 msk strösocker
– 2 st fĂ€rsk vaniljstĂ„ng
Gör sÄhÀr
Fyll vodkan i en flaska eller karaff.
Rör ner sockret.
Dela den ena vaniljstÄngen pÄ mitten, pÄ lÀngden. LÄt den andra vara hel.
LÀgg vaniljstÀngerna i flaskan, skaka flaskan och lÄt stÄ i 1 vecka.
LĂ€mna ett svar