Hemmagjord snaps Àr en given favorit pÄ midsommarbordet och imponerar garanterat pÄ gÀsterna. Trots att det Àr enklare att göra Àn bÄde köttbullar och sill, kommer du fÄ massor av beröm för din husliga insats!

HÀr tipsar vi om sex smakrika och unika snapsar som du kan sÀtta igÄng med redan idag och lÄta dem dra till midsommarfesten för bÀsta resultat!


Citronsnaps 🍋

Ingredienser
– 70 cl vodka
– 1 citron
– 0.5 tsk socker

Gör sÄhÀr

Skala citronen med potatisskalare, försök fÄ med sÄ lite vitt som möjligt.

LĂ€gg ner skalen i vodkan, lĂ€gg i strösockret, sĂ€tt pĂ„ korken och vĂ€nd flaskan upp och ner nĂ„gra gĂ„nger.

StÀll i kylskÄpet över natten. VÀnd nÄgra gÄnger till och sen Àr den fÀrdig.

Det gör inget om citronskalen ligger kvar, det blir inte beskt av det.

BjörnbĂ€rssnaps med mynta đŸŒ±

Ingredienser
– 2 dl björnbĂ€r
– 1 msk torkad pepparmynta eller en stjĂ€lk fĂ€rsk
– 1,5 msk torkad grönmynta eller tvĂ„ stjĂ€lkar fĂ€rsk
– 50 cl vodka

Gör sÄhÀr

Blanda bÀr, örter och brÀnnvin i en flaska. Skaka nÄgon gÄng varje dag och lÄt den dra i tre dygn. Sila.

FlĂ€dersnaps đŸŒŒ

Ingredienser
– 5 flĂ€derblommor, fĂ€rska eller torkade
– 70 cl brĂ€nnvin special
– 1 tsk socker (valfritt)

Gör sÄhÀr

Plocka fina flÀderblommor.
LÀgg flÀderblommorna i en glasburk eller flaska.
HÀll pÄ halva flaskan brÀnnvin special sÄ att blommorna tÀcks.
LĂ„t detta stĂ„ och dra 3 dagar. VĂ€nd pĂ„ burken dĂ„ och dĂ„.

NÀr blandningen hunnit bli gul i fÀrgen och doftar mycket av flÀdern ska du ta upp eller sila bort flÀderblommorna.
SpÀd sedan med resten av ditt brÀnnvin till önskad smak.

Rabarbersnaps 🌞

Ingredienser
– 6 rabarberstjĂ€lkar
– 1 bit fĂ€rsk ingefĂ€ra – stor som en vindruva
– 2 sockerbitar
– 70 cl vodka

Gör sÄhÀr

Skölj rabarbern och skÀr bort ev fula bitar. Skala inte, fÀrgen sitter nÀmligen i skalet!

Skiva rabarbern i 2 cm stora bitar och skala ingefÀrsbiten.
LÀgg allt i en burk eller en flaska med tÀtslutande lock tillsammans med sockerbitarna.

HĂ€ll pĂ„ vodka sĂ„ det tĂ€cker.
LÄt stÄ i kylskÄp minst en vecka, gÀrna lÀngre. Skaka burken en gÄng per dag.

Sila bort rabarbern och filtrera spriten genom kaffefilter.
TillsÀtt mer brÀnnvin eller spÀd ut med vatten till önskad smak

Vaniljsnaps 🍩

Ingredienser
– 70 cl vodka
– 2 msk strösocker
– 2 st fĂ€rsk vaniljstĂ„ng

Gör sÄhÀr

Fyll vodkan i en flaska eller karaff.
Rör ner sockret.
Dela den ena vaniljstÄngen pÄ mitten, pÄ lÀngden. LÄt den andra vara hel.
LÀgg vaniljstÀngerna i flaskan, skaka flaskan och lÄt stÄ i 1 vecka.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

You might also like