NÀr midsommaren nÀrmar sig, tÀnds grillarna och vÀntar pÄ rÀtt glöd. Familj och vÀnner samlas för att grilla allt frÄn kött och fisk till fÄgel och vegetariska rÀtter. Doften av grillat sprider sig, och samtalen flödar medan maten tillagas. Om vÀdret tillÄter avnjuts mÄltiden utomhus, dÀr solen och sommarbrisen gör stunden Ànnu mer minnesvÀrd.

Vi har samlat 4 recept som förgyller midsommarfirandet sÄ du har mindre att tÀnka pÄ! Dessutom har vi en perfekt spellista med den bÀsta musiken för just midsommarfirandet!


Marinerad kyckling pÄ ett fat bredvid basilikablad.

Marinerad kyckling

Recept
– 1 kvist rosmarin eller 1 tsk torkad rosmarin
– Bladen frĂ„n 1 kvist rosmarin
– 1 vitlöksklyfta, skivad
– 1 apelsin, finrivet skal och saft
– 1 tsk flytande honung
– 1 msk japansk soja
– 1 fĂ€rsk röd chili, skivad
– 1 kruka fĂ€rsk basilika

Gör sÄhÀr
  1. Blanda ihop marinaden och hÀll i en fryspÄse.
  2. LÀgg i kycklingen och blanda vÀl. LÄt marinera i kylen i minst 4 tim, gÀrna över natten.
  3. Tillaga den marinerade kycklingen pÄ grill eller i grillpanna tills de Àr genomstekta. Kycklingen Àr klar nÀr innertemperaturen Àr 70° och köttsaften Àr helt klar.
  4. Toppa kycklingen med basilikablad och fÀrska bÀr om de Àr i sÀsong!

Hamburgare pÄ högrev

Recept
– 400g Nymald nötfĂ€rs av högrev
– 1 tsk Salt
– 2 krm Svartpeppar
– 4 Hamburgerbröd
– 4 skivor cheddarost
– Strimlad sallad
– Skivade tomater
– Rostad lök
– Saltgurkor

Gör sÄhÀr
  1. Forma fÀrsen till fyra hamburgare. Salta och peppra. Grilla hamburgarna 2-3 min pÄ ena sidan.
  2. VÀnd dem och lÀgg pÄ ost. Grilla i ytterligare ca 3 min.
  3. Grilla bröden pÄ snittytan och lÀgg ihop burgarna med crÚme fraiche, tomat, lök, gurka och sallad.
Bild pÄ en hamburgare i bröd gjord pÄ högrevsfÀrs.
Grillade revbensspjÀll pÄ en tallrik med sÄs.

Grillade spareribs

Recept
– 1, 1/2 kg RevbensspjĂ€ll eller kamben
– 1 tsk Salt
– 1 msk ChilisĂ„s av ketchuptyp
– 1 tsk Kinesisk soja
– 1 tsk Malen ingefĂ€ra
– 1 tsk Sambal oelek
– 2 msk Flytande honung
– 2 dl LĂ€tt crĂšme fraiche paprika & chili

Gör sÄhÀr
  1. Salta spjÀllet och grilla det över glöd ca 10 min pÄ varje sida.
  2. Blanda en grillsÄs av smör-&rapsolja, chilisÄs, soja, ingefÀra och sambal oelek.
  3. Pensla spjÀllet pÄ bÄda sidor med hÀlften av grillsÄsen. FortsÀtt grilla ca 5 min pÄ varje sida.
  4. SkÀr spjÀllet i lÄnga bitar lÀngs med benen.
  5. Rör ner honungen i grillsÄsen och pensla pÄ snittytorna och runt om. Grilla i ytterligare 5 min.
  6. Servera med crĂšme fraiche.

Grillad lax med chili, ingefÀra och koriander

Recept
– 700g Lax med skinn
– 1/2 FĂ€rsk röd chili
– 1/2 dl Hackad fĂ€rsk koriander
– 2 msk Riven fĂ€rsk ingefĂ€ra
– 1 dl turkisk yoghurt
– 1 tsk Salt
– 2 lime

Gör sÄhÀr
  1. Ta bort eventuella ben frÄn laxen.
  2. Dela, kÀrna ur och finhacka chilin. Rör ihop ingefÀra, chili, koriander och salt med yoghurt.
  3. Bred yoghurten över laxen. LÄt gÀrna marinera ca 2 tim i kyl.
  4. Grilla ca 15 min pÄ indirekt vÀrme under lock.
  5. Servera med grillad lime och strö över lite mer hackad koriander.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

You might also like